fit20 Topper van de maand juni

fit20 3 jaar

'Hard werken, sociaal haar mannetje staan en altijd positief zijn' waren voor ons de steekwoorden die de status fit20 topper verdient. 

fit20 “Topper van de maand juni” is...

Wie ben je en waar liggen je roots?
Ik ben Sandra Frank-Tromp en geboren en getogen in Leeuwarden, in ieder geval tot mijn 17e. Toen ben ik voor studie naar Den Haag gegaan en heb daarna bijna 20 jaar in het Gooi gewoond en gewerkt. Sinds 2002 ben ik met mijn gezin weer woonachtig in Leeuwarden. Ons samengestelde gezin bestaat uit 5 kinderen en 5 kleinkinderen. Inmiddels zijn ze “gelukkig” allemaal de deur uit.

Wat doe je in het dagelijks leven? Heb je een drukke agenda (hoe ziet hij globaal eruit)?
Ik ben samen met mijn man Philip eigenaar van het prachtige Grand Café Wouters. Horeca is ontzettend leuk, maar natuurlijk ook hard werken en ben ik dus regelmatig 6 tot 7 dagen in de week op de zaak. 
Maar ik ben opgegroeid in de horeca – mijn ouders hadden Tromp’s Automatiek op het Ruiterskwartier – dus ik ben wat gewend en ik kan er ook met volle teugen van genieten. Ik vind het heerlijk om onze gasten in de watten te leggen. 
Daarnaast ga ik elk jaar een week mee als horecavrijwilliger op een hospitaalschip van de Stichting Samen Varen. Deze stichting biedt vrouwen met of herstellende van borstkanker die zich in een financieel lastige situatie bevinden, een complete vaar verwenweek aan.

Heb je hobby’s en sport je verder ook(ben je sportief)? Waarom doe je dit (wel)?
Ik ga graag naar het theater en kan verder genieten van lekker eten en drinken. Ik heb eigenlijk altijd wel veel gesport maar door mijn drukke bestaan ontbreekt het mij aan de tijd en de rust hiervoor. Wel probeer ik af en toe een flinke wandeling te maken. Ik doe wel fit20 omdat het weinig tijd in beslag neemt.

Hoe ben je bij fit20 terecht gekomen?
Via Michael Zom die bij ons op de zaak kwam. Toen heb ik een keer een proeflesje gedaan en sindsdien ben ik trouw – bijna – iedere dinsdag aanwezig. Wat hoop je te bereiken met fit20 en wat betekent fit20 voor jou? Ik hoop dat ik mijn lijf pijn- en blessurevrij hou en mijn spieren versterk. Ik heb natuurlijk een fysiek belastend beroep en heb vorig jaar een schouderblessure gehad en daarvoor zware rugklachten. De rugklachten zijn door zowel de trainingen bij fit20 als bij de fysio zo goed als verdwenen. De schouderblessure verdwijnt nooit meer helemaal, maar met enige aanpassingen bij de oefeningen, kan ik alles prima uitvoeren.

Hoe zou je fit20 willen omschrijven in een paar woorden/zinnen?
Dat het fijn is dat je je lichaam sterker maakt, terwijl je toch weinig tijd kwijt bent. Bovendien bevalt de sfeer tijdens de trainingen mij heel goed. Er wordt ook veel gelachen. Wat zou je verder nog kwijt willen? Blijf doorgaan met de persoonlijke aandacht en verlies het gevoel voor humor niet. Heel belangrijk tijdens de training, want het maakt het iets draaglijker :).