fit20 Topper van de maand mei

fit20 3 jaar

De ene keer is de maandtopper een “niet” fanatieke sporter en de andere keer is het een bloed fanatieke sporter. Deze keer is Erwin Krikke onze held: sportief, sociaal, levensgenieter en een harde werker.


Wie ben je en waar liggen je roots?
Mijn naam is Erwin Krikke en ben onlangs 42 jaar geworden. Ik woon samen met Sandra in het mooie Leeuwarden. We hebben samen een dochter Ise, zij is 10 jaar. Ise is een fanatiek paardrijdster. De passie die ik heb voor hardlopen (hierover straks meer) zie ik bij haar terug bij paardrijden. Mooi om te zien!

Wat doe je in het dagelijks leven?
Ik werk nu ruim 4 jaar bij Rabobank. Ik ben Financieel Adviseur Particulieren in de regio Leeuwarden, Franeker, Harlingen (inclusief Terschelling en Vlieland) en Sint Annaparochie. En hou me bezig met hypotheekadvies en financiële vraagstukken op het gebied van (pensioen)inkomen en vermogensbouw. Omdat de overheid zich op dit gebied steeds verder terugtrekt en we bijvoorbeeld steeds langer moeten doorwerken, is het erg belangrijk dat iedereen hierover tijdig gaat nadenken en bewust van wordt. Kijk maar eens op https://www.rabobank.nl/particulieren/strakshebjeh...

Heb je hobby’s en sport je verder ook(ben je sportief)? Waarom doe je dit (wel)?
Ik heb vele hobby’s alleen vaak (te) weinig tijd. Naast mijn gezin is de belangrijkste hobby waarvoor ik tijd vrijmaak is toch wel een sportieve, namelijk hardlopen. Dit vind ik heerlijk en is voor mij echt ontspanning (ondanks fysieke inspanning) naast mijn drukke baan. Ik loop gemiddeld 2 keer in de week hard en doe zo nu en dan mee aan een wedstrijdloopje. Bij Loop Leeuwarden doe ik traditioneel de halve marathon. Wielrennen is een andere hobby, maar door gebrek aan tijd besteed ik hier minder aandacht aan. Wel fiets ik de Elfstedentocht en heb ik dit jaar de Amstel Gold Race gedaan. Ook zit ik elke 2 weken in het Cambuurstadion…..(in voor-en tegenspoed).

Hoe ben je bij fit20 terecht gekomen?
Vitaliteit is een belangrijk onderwerp van gesprek bij Rabobank. Over het algemeen hebben mensen bij de bank een weinig fysiek beroep (we hebben sinds kort overigens wel bureaus waarachter we staand kunnen werken; een prima ontwikkeling). Omdat vitale en fitte medewerkers belangrijk zijn, hebben we Michael Zom in 2017 uitgenodigd om fit20 toe te lichten. Hij heeft hierover een presentatie gegeven en ik heb toen gebruik gemaakt van een proefles. Sindsdien ben ik niet meer weggegaan. Bij de Rabobank zijn er nog een aantal collega’s die sporten bij fit20.

Wat hoop je te bereiken met fit20 en wat betekent fit20 voor jou?

In tegenstelling tot hardlopen is fit20 zeker geen hobby van me. Ik hou van buitensporten en zeker niet van fitness. Maar ik geloof wel in dit concept en na ruim een jaar trainen kan ik niet anders concluderen dat ik me fysiek echt sterker voel. Ik kan ‘gewoon’ in mijn overhemdje sporten en sta na 20 minuten weer buiten. Perfect. Zo is fitness te overleven. Ook voor mijn hardloop hobby heb ik baat bij deze krachttraining.

Hoe zou je fit20 willen omschrijven in een paar woorden/zinnen?
Voor mensen die fitness niet als hobby hebben, maar toch gericht en goed bezig willen zijn met hun gezondheid kan ik fit20 aanbevelen. Door de persoonlijke begeleiding weet je ook zeker dat je op de goede manier traint en heb je een stok achter de deur om te gaan. Tijdens de oefeningen moet je keihard werken en wordt je tot het uiterste gedreven. Maar je weet: Je staat zo weer buiten!

Wie zou je een proefles willen aanbieden?

Mijn (enigszins sceptische) collega Arjan Eerhart (die actief aan fitness doet) en regelmatig bij mij informeert hoe het ging bij fit20, zou zelf eens moeten ervaren hoe het is. Dit gun ik hem en dan kan hij een oordeel vellen over deze manier van sporten.

Wat zou je verder nog kwijt willen?
Ik heb begrepen dat Michael op de Hemrik in Leeuwarden een tweede fit 20 Studio begint. Ik wens hem en zijn (top) team hierbij heel veel succes en plezier!